НИКАДА! Немојте користити маслиново уље за печење кромпира - ево и зашто
ОД ЗАЧИНА користите само со и бибер.
Foto: Shutterstock
Познати шеф Рејмонд Бланк открио је трикове за печење кромпира – како их изрезати, колико дуго пећи, коју масноћу користити...
Овај поносни власник две Мишленове звездице истакнуо је да би кромпире требало након гуљења изрезати на четвртине дебеле отприлике четири центиметра. Тако ће се постићи хрскава корица и мекана унутрашњост.
Следећи корак јесте одабир масноће. Рејмонд тврди да би за припрему кромпира најбоље било употребити гушчју маст јер има интензиван укус.
- Ако сте вегани, онда бирајте сунцокретово уље. Најгоре које можете одабрати јесте маслиново – даће кромпирима горки укус - каже Рејмонд и саветује да прво кувате кромпире пет минута, а затим их намастите и ставите у пећницу на 200°C, 30 до 40 минута.
Од зачина, каже, користите само со и бибер.
Препоручујемо
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)