РУЧАК КОЈИ ВОЛЕ СВИ: Како се спрема чувена карађорђева шницла?
КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА је увек сигуран избор за ручак

Фото: приватна архвиа
Састојци за карађорђеву шницлу:
- 150 г качкаваља
- 150 г сувог меса
- 150 г кајмака
- 150 г качкаваља
- 150 г брашна
- 150 г презли
- зачин за месо
- со
- 3 јаја
- уље
Припрема:
Месо исећи на шницле, па танко излупати. Сваку излупану шницлу намазати кајмаком, ставити неколико листова сувог меса или шункарице затим качкаваља. Потом савити ивице и уроловати.
Уваљати у брашно, па у умућена јаја и у презле, па поново у јаја и презле. Поступак наставите све док се не потроше шницле.
Пржити у дубоком уљу. Служити уз куглу сира... Уживајте!
Препоручујемо

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

КАКО ДА СУПА БУДЕ БИСТРА И ЖУТА? Два једноставна трика наших бака
03. 02. 2023. у 22:00

РУСКИ АВИОНИ УШЛИ У ДРЖАВУ НАТО, ЗАДРЖАЛИ СЕ 12 МИНУТА: "Ово је неприхватиљво и невиђено брутално"
ТРИ руска борбена авиона МИГ-31 ушла су данас у естонски ваздушни простор у области острва Вајндло без дозволе и остала у естонском ваздушном простору скоро 12 минута, пренео је естонски портал "Ерр.ее".
19. 09. 2025. у 17:00

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УМРО ВЕЛИКИ ГЛУМАЦ Петровци: "Албанци ме звали 'српски шпијун', а кад треба - 'патриота'! Знам шта сам - никад ме нико није купио"
ГЛУМАЦ и професор глуме Енвер Петровци преминуо је данас у 72. години, а једну од последњих улога одиграо је између осталог у филму "Руски конзул", серији "Клан", "Јужном ветру", "Сенкама над Балканом", "Бољем животу"...
22. 09. 2025. у 16:07
Коментари (1)