СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије
Припремите маринаду тако што ћете у сецку уситнити и сјединити све састојке, осим вина. Затим додајте вино и промешајте.
Ставите месо у овал и сипајте преко маринаду (рукама је добро утрљајте у месо). Оставите да преноћи у фрижидеру, али повремено окрећите месо како би било стално у маринади. Ујутру извадите из фрижидера и поново га окрените. Када посуда достигне собну температуру, поклопите је и ставите у претходно загрејану рерну на 220 степени.
Пеците сат до сат и по. На пола печења окрените месо како би се пекло и са друге стране. Пред крај, скините поклопац са овала да се месо пече док не буде хрскаво са горње стране. Када га извадите из рерне, у истом овалу испеците кромпир.
Потребно је:
- 1,5-2 кг свињског бута (могу и леђа или врат)
- кашика сенфа
- до 1 чаше белог вина
- 1/2 кашичице млевеног ловоровог листа
- 1-2 чена белог лука
- 1/2 главица црног лука
- кашика сирћета
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 дл парадајз соса или кечапа
- 1/2 кашичице слатке туцане паприке
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице шећера
- прстохват зачина по избору (рузмарин, бибер, млевени ђумбир, љуте папричице...)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора
29. 01. 2023. у 16:20
СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37
ДА СЕ ЛИКВИДИРА КАО ТЕРОРИСТА: Из Москве открили шта ће бити са Зеленским након капитулације Кијева
НАКОН капитулације Кијева, председник Украјине Владимир Зеленски требало би да се ухапси, а затим да му се суди, или да се ликвидира као терориста, рекао је данас за ТАСС заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев.
20. 05. 2024. у 17:14
ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛАО ПОРУКУ ПЛЕНКОВИЋУ: Хрватски премијер му ово никада неће заборавити
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски честитао је премијеру Хрватске Андреју Пленковићу трећи премијерски мандат и изразио му захвалност на доследној подршци Украјине.
20. 05. 2024. у 16:12
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)