ПЕЧЕНА АРОМАТИЧНА ЈАГЊЕТИНА: Сочна и укусна као испод сача!
Месо исеците на крупније комаде или цело ставите у одговарајућу тепсију. У чинији или чаши помешајте уље са зачинима и промешајте.

Foto: Profimedia
Добијеном смесом премажите месо са свих страна, тако да добро упије. Пиво и бујон сипајте око меса, па тепсију покријте алу-фолијом. Ставите јагњетину да се пече у рерни на 160 степени, око три сата.
Склоните фолију, повећајте температуру на 180 степени, па вратите месо да се допече још 20 минута, све док не ухвати браонкасту корицу. Ако је око меса остала само масноћа, сипајте бујон од поврћа. Послужите јагњетину уз печени кромпир или пиринач.
Потребно је:
- око 1,5 кг јагњеће плећке, односно бута
- 330 мл пива
- кашичица нане
- кашичица селена
- со
- бибер
- кашика алеве паприке
- 3 кашике маслиновог уља
- кашичица мајчине душице
- 100 мл бујона

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

"ДЕФИНИТИВНО КРАЈ!" Верица и Вељко саопштили коначну одлуку
МОДНА креаторка Верица Ракочевић недавно је прославила 40 година успешног рада.
17. 06. 2025. у 17:39
Коментари (0)