ПИЛЕТИНА СА БУРАТОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Вечера из једног тигања

Milena Tomasevic

16. 10. 2025. у 13:17

За само 30 минута до вечере која изгледа као из ресторана! Сочно пиле, динстани парадајз и кремаста бурата у комбинацији са мирисним зачинима чине овај рецепт савршеним избором за свечану, али једноставну вечеру.

ПИЛЕТИНА СА БУРАТОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Вечера из једног тигања

ФОТО: Novosti

Састојци:

  • 2 пилећа филета
  • 2 куглице бурате (по ~150 г)
  • 400 гр чери парадајза
  • 4 чена белог лука, 3 кашике маслиновог уља, 1 кашика путера
  • 2 кашике балзамико сирћета, 1 кашика меда
  • свеж тимијан, препечени пињоли, хрскави хлеб
  • со, бибер, слатка паприка, љуте љуспице

Припрема:
Зачините пилетину и испржите је до златне боје. Склоните са стране. У истом тигању кратко пропржите бели лук, додајте парадајз, зачине, балзамико сирће, мед и тимијан. Поклопите и динстајте 10 минута.

Вратите исечену пилетину у сос, кратко прокувајте и преко свега додајте бурату. Оставите неколико минута да се сир отопи, поспите пињолима и послужите са хлебом и салатом.

Савет: За пуни утисак, преломите бурату тек на тањиру – кремасти ефекат је неодољив!

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДР НОВОСТИ у клиници где се негује стручност, поверење и хумани приступ пацијентима