МИРИШУ НА ЦИМЕТ: Слатки ђевреци
ЈЕДНОСТАВНО се праве и уз додатак грчког јогурта и чоколадних комадића.

Foto: prt scr / yt / Skinnytaste
Слатки ђеврећи који миришу на цимет, прави су ужитак.
Састојци:
* ¼ кашичице млевеног цимета
* 1 кашика шећера
* 140 г универзалног брашна
* 2 кашичице прашка за пециво
* 3/4 кашичице соли
* 240 г грчког јогурта
* 1 велико беланце или цело јаје, умућено
* 1 кашика чоколадних комадића
Рецепт за слатке ђевреке:
Како бисте направили ове ђевреке, прво у малој посуди помешајте цимет и шећер. Оставите са стране. Загрејте рерну на 190°Ц. Ставите папир за печење на плех. Ако користите папир за печење, попрскајте га уљем да се не би лепио. У средњој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со и добро умутите.
Додајте јогурт и мешајте виљушком или шпатулом док се добро не сједини, изгледаће као ситне мрвице. Лагано поспите брашном радну површину и извадите тесто из посуде, месите неколико пута, око 15 окрета (не би требало да оставља тесто на руци када га одвајате). Поделите на 4 једнаке куглице.
Поново лагано поспите брашном радну површину, а затим сваку куглицу разваљајте у врпце дебљине 1,2 цм, дужине око 18 цм. Притисните врпцу равно, лагано премажите јајетом, поспите сваку са ½ кашичице мешавине цимета и шец́ера и одозго ставите нешто мање од 1 кашичице чоко комадића.
Зашто је корисно да конзумирате цимет?
Цимет је богат фенолом, моћним антиоксидансом који је познат по томе што штити организам од инфекција. Има снажно антиинфламаторно и антигљивично дејство. Због полифенола које садржи позитивно утиче на смањивање шећера у крви. Једна кашичица цимета у праху је довољна за период од 5 дана, а након тога треба да се направи пауза. Садржи калцијум, магнзијум, фосфор, калијум и витамин А.
Лагано притисните чоколадне комадиће у тесто, затим спојите спољне стране згњеченог ужета нагоре и преклопите преко надева. Спојите крајеве да бисте формирали ђевреке. Премажите врхове сваког ђеврека преливом од јаја и поспите преосталом мешавином цимета и шећера.
Пеците на горњој решетки рерне 25-28 минута, окрећући их на пола печења. Оставите да се охладе најмање 15 минута пре сечења.
Уживајте.
Пријатно!
(StvarUkusa)
Препоручујемо

СА БЕШАМЕЛОМ И ПЕЧУРКАМА: Вегетаријански крокети, нећете престати да их једете
25. 04. 2025. у 11:30

КО БИ РЕКАО ДА ЈЕ СА ПЕЧУРКАМА: Бургер без меса, сочан и неодољивог укуса
26. 04. 2025. у 10:00

КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело
27. 04. 2025. у 10:00

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ЈОКИЋ ЋЕ И ГРАТИ ЗА СРБИЈУ НА ЕВРОБАСКЕТУ? Бићемо сила на Европском првенству, ово је потврда!
Полако се клупска кошаркашка сезона приводи крају и фокус се пребацује на предстојећи Евробаскет где би могао да заигра и Никола Јокић!
22. 05. 2025. у 22:47 >> 22:47

"ТО ПИЈУ САМО ОЧАЈНИЦИ": Британкси глумац срамно извређао Србе и ракију (ВИДЕО)
ГЛУМАЦ и комичар Џими Кар имао је свој, не тако светли станд-уп моменат који је обликовало елементарно незнање.
23. 05. 2025. у 11:38
Коментари (0)