УСКРШЊА ЈАЈА СА ОСЛИКАНОМ ГАЛАКСИЈОМ: Овакав ефекат се постиже сунђером и темперама - право уметничко дело
Ове године јаја офарбајте на несвакидашњи начин.

Foto: Printscreen/YT/Crafty Panda
Састојци:
- јаја
- плава темпера
- бела темпера
- црна темпера
- црвена боја
- љубичаста темпера
- плава темпера
- четкица за зубе
Припрема:
Јаја скувајте у плавој боји, па када се осуше обришите убрусом. На палету сипајте белу, црну, црвену, љубичасту и плаву темперу. Умочите сунђер у боју, па тапкајте по јајету. Тако урадите са сваком бојом, али црну оставите за крај. Затим узмите стару четкицу за зубе и умочите је у белу боју, па попрскајте по јајету да добијете мале тачкице. И за крај, пазите да током сушења јаја не покварите шаре. Препоручује да јаја сушите тако што ћете да забодете шпенадле на стиропор, а затим на њих ставите јаја.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЕВО КАКО ГРЦИ ФАРБАЊУ ЈАЈА: Техника како добити најинтезивнију црвену боју (ВИДЕО)
29. 03. 2025. у 17:54

КОЛИКО ДУГО ЈАЈА ПОСЛЕ УСКРСА МОГУ ДА СТОЈЕ: Ево до када је безбедно да их једете
07. 05. 2024. у 15:44

Фарбање јаја уз помоћ КУПУСА: Добићете најлепшу плаву и зелену боју
09. 04. 2024. у 20:46

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)