НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
Било да их спремате као прилог или самостални ручак или вечеру, ово јело ће вас одушевити.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- Тиквице 2 средње
- Јаја 2
- Брашно 100 г
- Презле 100 г
- Со по укусу
- Бибер по укусу
- Уље за пржење
Припрема:
Оперите тиквице и исеците их на танке колутове (око 0.5 цм дебљине). Посолите их и оставите да одстоје 10-15 минута како би пустиле воду. Након тога их обришите папирним убрусом. У једној посуди умутите јаја са мало соли и бибера. У другу посуду ставите брашно. У трећу посуду ставите презле.
Уваљајте сваки колут тиквице прво у брашно, затим у јаја, и на крају у презле. У тигању загрејте уље на средњој температури. Пржите тиквице са обе стране док не постану златно-смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Поховане тиквице ставите на папирни убрус да упије вишак уља. Послужите топло уз омиљени сос или као прилог.
(superrecepti)
Препоручујемо
СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)