ГИРОС СА ПЕЧУРКАМА УМЕСТО МЕСА: Прави се лако, а осваја на први залогај
Гирос са печуркама и зачинским биљем је савршен за дане поста, нећете да приметите да недостаје месо.

Фото Shutterstock
Састојци:
За посно месо:
- 1 ½ кашика маслиновог уља
- 1 средњи лук исечен на коцкице
- 300 г печурака
- 2-3 чена белог лука, ситно исекана
- 3 кашичице мешавине оригана, мајчине душице, слатке паприке, бибера, соли
- 60 мл повртног бујона
- 1 кашика парадајз пасте
- 3 кашике соја соса
- 1 кашика јаворовог сирупа
- 1 ½ кашичица сирћета
Остали састојци:
- 2-4 лепиње за гирос
- 1 мала главица зелене салате
- 2-3 парадајза
- 1 краставац
Припрема:
За гирос насецкајте лук на коцкице, а печурке на комаде величине залогаја. Загрејте маслиново уље у тигању и пржите лук и печурке 3-5 минута. Додајте бели лук и зачине и пржите још један минут.
Затим додајте чорбу од поврћа, парадајз пасту и промешајте да се сједини. Такође, умешајте соја сос, јаворов сируп и сирће. Пустите да се смеса кува још неколико минута, а затим искључите ватру. Убаците мешавину у лепиње за гирос, поврће и додатке и уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРОМПИР СА ГРАШКОМ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Направите ручак који ће цела породица да обожава
15. 03. 2025. у 09:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)