РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети
Богати шпански крем са суптилним укусом лимуна и цимета можете да правите и код своје куће. Ово је оригинални рецепт у коме ће уживати цела породица.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 мл пуномасног млека
- 1/2 кашичице цимета или по укусу
- 10 г лимунове коре
- 3 велика жуманца
- 3 кашике шећера
- 1 кашика кукурузног скроба
Припрема:
Помешајте млеко, цимет и лимунову корицу у шерпи на лаганој ватри. Кувајте 10 минута не дозволите да прокључа.
У међувремену, миксером умутите жуманца и шећер док не постану кремасти. Умутити и кукурузни скроб. Наставите да мутите док смеса не постане глатка и без грудвица.
Извадите лимунову корицу из млека. Постепено додајте смесу жуманаца у млеко, и умутите мутилицом на лаганој ватри док смеса не почне да се згушњава, око 10 минута. Пустите крем да проври и одмах склоните са ватре.
Сипајте га у појединачне чаше за сервирање и охладите у фрижидеру док се не стегне, око 2 сата. Поспите циметом и уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАЛАЧИНКЕ ИЗ РЕРНЕ КОЈЕ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Праве се брже и лакше од обичних, а још су укусније
24. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ДОМАЋЕ РУМ ШТАНГЛИЦЕ: Савршене и слатке, за право уживање
20. 02. 2025. у 16:00Jована Васић

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин
13. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЧЕМБЕРЛЕН ТОРТА: Раскошна посластица, божанственог укуса
12. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)