РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети

Јована Васић

03. 03. 2025. у 12:00

Богати шпански крем са суптилним укусом лимуна и цимета можете да правите и код своје куће. Ово је оригинални рецепт у коме ће уживати цела породица.

РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 мл пуномасног млека
  • 1/2 кашичице цимета или по укусу
  • 10 г лимунове коре
  • 3 велика жуманца
  • 3 кашике шећера
  • 1 кашика кукурузног скроба

Припрема:

Помешајте млеко, цимет и лимунову корицу у шерпи на лаганој ватри. Кувајте 10 минута не дозволите да прокључа.

У међувремену, миксером умутите жуманца и шећер док не постану кремасти. Умутити и кукурузни скроб. Наставите да мутите док смеса не постане глатка и без грудвица.

Извадите лимунову корицу из млека. Постепено додајте смесу жуманаца у млеко, и умутите мутилицом на лаганој ватри док смеса не почне да се згушњава, око 10 минута. Пустите крем да проври и одмах склоните са ватре.

Сипајте га у појединачне чаше за сервирање и охладите у фрижидеру док се не стегне, око 2 сата. Поспите циметом и уживајте!

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

Коментари (0)

ВЕЧЕРИ ТЕАТРА У СРЦУ ГРАДА: Завршен први MozzART позоришни фестивал