МЕКСИЧКИ ЦЕЗАР УМАК: Зачините своје залогаје незаборавним укусом

Јована Васић

02. 03. 2025. у 13:00

Зачињени мексички цезар умак је савршен за дружења, уживања уз филмове и чипс или уз месо.

МЕКСИЧКИ ЦЕЗАР УМАК: Зачините своје залогаје незаборавним укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 120 г грчког јогурта
  • 2 љуте папричице исецкане и помешане са мало парадајз соса
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике мајонеза
  • сок од 1 лимуна
  • 3 чена белог лука, исецкана
  • 1 кашика сенфа
  • 2 кашичице меда
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица бибера

Припрема:

За овај умак у блендеру помешајте све састојке. Блендирајте док смеса не постане глатка и кремаста. Пробајте прелив и прилагодите укус ако је потребно, додајте још соли или меда да бисте уравнотежили киселост. Прелив сипајте у теглу и чувајте у фрижидеру до недељу дана.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ФЕНОМЕНАЛНИ БОНУСИ ДОБРОДОШЛИЦЕ - ИЗАБЕРИТЕ ОМИЉЕНИ