ОВАКВУ ПИЦУ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Најукуснија карбонара
КАРБОНАРА пица се прави брзински и можете да је прилагођавате свом укусу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 готово тесто за пицу или испробајте оригинални италијански рецепт за тесто за пицу
- 4 кришке дебело исечене сланине на коцкице
- 230 г сецканих шампињона
- 2 чена белог лука, врло ситно исецкана
- 360 г моцарела сира
- 240 г ренданог качкаваља
- 3 велика јајета
- бибер, по укусју
- свеже сецкани першун за сервирање

Фото Shutterstock
Трик за бољу пицу!
Када користите сир у припреми пице, иако га волите, немојте да претерате са додавањем, јер ће у супротном пица да испадне гњецава, мекана и влажна.
Рецепт за карбонара пицу:
Како бисте направили ову пицу, припремите тесто уколико га сами месите. Поставите сталак на највиши положај и загрејте рерну на 260 степени Ц (ако користите камен за пицу, претходно загрејте и камен).
Ако се ваша рерна не загрева овако високо, претходно загрејте на највишу могућу поставку.
Загрејте тигањ на нижој температури и убаците сланину исечену на коцкице. Пржите док не омекша и док се масноћа се не истопи, око 8 минута.
Пребаците сланину на убрус да се оцеди. У тигању оставите 2 кашичице масти од пржења сланине, а затим повец́ајте топлоту на јаку. Додајте печурке и пржите док не омекшају, око 6 минута. Скините са ватре и оставите на страну.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - Moramo se boriti protiv kancer epidemije
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице
06. 02. 2025. у 13:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)