РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
Ролат са шунком брзо је и једноставно решење за укусно предјело, а уз лако прилагодљиво пуњење, савршен је за сваки укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- јаја 4
- брашно 4 кашике
- прашак за пециво 1 кесица
- павлака 2 кашике
- со прстохват
- фета сир 250 гр
- 1 јогурт
- прашка шунка 200 гр
Припрема:
Беланца одвојите од жуманаца и са прстохватом соли умутите у чврст снег.
Посебно умутите жуманца са павлаком па у то додајте беланца и полако промешајте.
На крају додајте брашно у које сте претходно умешали прашак за пециво па све промешајте варјачом.
Припремљену смесу разлијте у плех обложен папиром за печење и пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени 20 минута.
Печену кору увијте у влажну крпу и оставите да се охлади.
За то време умутите фета сир и јогурт, додајте сецкану стишњену шунку и све промешајте.
Кору развите и премажите филом па поново уролајте. Оставите у фрижидер да се стегне. Непосредно пред служење исеците на парчад.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МИСЛИТЕ НА НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ: Торта од меса - Савршено предјело за свечану трпезу
24. 12. 2024. у 13:00Новости онлине

ЗАБОРАВИТЕ НА РУСКУ И МИМОЗУ: Чувена румунска салата из рерне, ово свечано предјело украсиће сваку трпезу (ВИДЕО)
19. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастично предјело за славску трпезу
16. 12. 2024. у 15:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)