ДОМАЋИ СОК ОД МАЛИНЕ: Без шећера и дугог кувања, крцат је витаминима и одличан за дијабетичаре
Домаћи сок од малине без шећера право је освежење за топле дане, а изузетно је здрав.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кг малина
- 3 лимуна
- 2 л воде
Припрема:
Ако бисте желели да припремите најлепши сок од малина, онда је најбоље да пронађете баш зреле малине које морате да пре припреме добро оперете и да очистите од трулих и зелених делова. Након тога их ставите у једну дубљу посуду и добро изгњечите како би оне пустиле сок. Лимун добро оперите, исеците на колутове и додајте у посуду са малинама. Затим у све то додајте воду и кувајте на тихој ватри док не проври. Након тога склоните са рингле и оставите да се охлади, па га процедите кроз газу. Након тога сипајте сок у флаше, а потом их затворите и ређајте у једну посуду. Налијте водом до врха флаша и оставите да проври и кувајте још једно 10 минута. Затим флаше извадите из воде и чувајте их на хладном месту. Уколико ипак желите мало слађи укус сока, можете додати мало меда у чашу пре конзумирања.
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАШАСТИ СОК ОД ЛУБЕНИЦЕ И ЈАБУКЕ: Рецепт за освежавајући напитак, одличан за тело
15. 08. 2024. у 18:38

ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)