ПОХОВАНЕ СЛАНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Направите их за ручак или вечеру, нећете моћи да им одолите
Иако око њихове припреме има мало више посла, резултат је и више него задовољавајући.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 палачинки
за пуњење:
- 150 гр шунке или печенице у листићима
- 200 гр ренданог качкаваља
- 2 кашике крем сира или павлаке
- 200 гр печурака
- со
- бибер
за поховање:
- око 200 гр брашна
- 3 јајета
- око 200 гр презли
- уље за пржење
Припрема:
Палачинке припремите као и обично.
Печурке исецкајте на листиће и издинстајте на мало уља, са додатком соли и бибера, док сва вода не уври. Оставите их са стране да се прохладе.
Сваку палачинку намажите крем сиром или павлаком, поређајте листове шунке, додајте печурке и рендани качкаваљ.
Савијте их са сваке стране формирајући ролницу из које у току пржења састојци неће исцурити.
У један тањир ставите брашно, у други умућена јаја, а у трећи презле.
Сваку палачинку уваљајте у брашно, потом у јаја, па у презле.
У дубљи тигањ сипајте мало више уља и загрејте на средњој темепратури, па пржите палачинке док не порумене са свих страна.
Пржене палачинке спуштајте на папирни убрус како би се оцедио вишак уља.
Послужите их уз додатак кечапа, мајонеза, павлаке или било ког другог соса по избору.
(ona)
Препоручујемо
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
АМЕРИКАНАЦ ЈАСАН: "Украјинци, приватно, признају да ће изгубити Доњецк, али..."
ПОТПРЕДСЕДНИХ САД Џеј Ди Венс изјавио је данас да су територијална питања кључна тачка спорења у преговорима.
22. 12. 2025. у 19:29
Коментари (0)