ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама

Novosti online

21. 03. 2024. у 15:00

СПЕЦИФИЧНА је по томе што се јабуке секу на коцкице, док сок од ваниле даје драж целом десерту.

ФЕНОМЕНАЛНИ ДЕСЕРТ БОГАТОГ УКУСА КОЈИ ЋЕ ВАС ОДУШЕВИТИ, А ВАНИЛА ДАЈЕ ПОСЕБАН ШМЕК: Аустријска штрудла са јабукама

Фото Shutterstock

Састојци:

 За тесто: 

* 300 г брашна

* 1 јаје + жуманце
* 2 кашике уља
* 125 мл млаке воде
* со

 За фил: 

* 2 кг јабука

* 1 лимун
* 50 г путера за презле
* 150 г презли
* 150 г путера
* 150 г шећера
* 200 г сувог грожђа
* 200 г сецканих ораха
* две кашичице цимета
* шећер у праху за посипање

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте брашно, жуманце, уље, јаје, воду и со, па сједините виљушком и замесите тесто.

Неколико минута лупајте тесто о сто, па га поделите на два дела. Сваки део премажите уљем па покријте крпом и оставите око сат и по времена.

За то време пропржите презле на путеру. Оперите, очистите јабуке од семенки па их са кором сеците на коцкице. Прелијте их соком и ренданом лимуновом корицом. Додајте суво грожђе, орахе, шећер, цимет. Сједините све у фил.

На радној површини развуците тесто оклагијом у танку кору, па ручно развлачите крајеве, да кора буде што тања. Премажите кору отопљеним путером, па поспите презлама. Нанесите фил од јабука на трећину коре. Уролајте танку и широку штрудлу.

У плех обложен папиром за печење пребаците штрудле па их премажите отопљеним путером и умућеним жуманцем. Пеците штрудле са јабукама пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени.

Печену штрудлу поспите шећером у праху, сеците и служите.

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!