МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету

Novosti online

11. 03. 2024. у 17:00

ДА бисте месо припремили што лакше и да би ваша јела била што укуснија, важно је припремити добру маринаду и у њему држати месо 48-72 сата.

МЕСО ЋЕ БИТИ СОЧНО, МЕКАНО И ПРЕУКУСНО: Најбоља маринада на свету

Фото Shutterstock

Док је у маринади, месо ослобађа своје унутрашње сокове који притом у највећој мери садрже мирисе карактеристичне за месо, а истовремено месо поприма мирисе саме маринаде.

Ево како ћете припремити добру маринаду за јунетину, пилетину или дивљач.

Састојци:

* 1/4 л белог вина,

* 1/4 л винског сирћета,
* 2 кашике шећера,
* 10 зрна бибера,
* 50 гр исецканог целера,
* 100 гр исецканог першуна,
* 100 гр исецкане шаргарепе,
* већа главица црвеног лука исецканог на режњеве,
* 2 режња белог лука ситно исецкана,
* 1 л воде

Фото Shutterstock

Припрема:

Помешати воду, вино и сирће. Додати исецкано поврће и зачине. Кратко прокувати и оставити да се охлади. Ова количина је довољна за 3 кг меса, па уколико припремате мање, сразмерно смањите количину састојака.

(Super Žena/B 92)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове