РЕШАВАМО НЕДОУМИЦУ: Да ли да користите оштро или глатко брашно за припрему јела?
ЕВО како да знате када се користи које брашно или примените следећи трик. Уз њега ће вам проверено бити савршено јело.
Фото Shutterstock
Оштро или глатко брашно?
Постоје минималне разлике између ове две врсте брашна, које ипак могу доста да утичу на јело које правите, и његов укус. Оштро брашно је грубље структуре јер није темељно самлевено, док је глатко брашно финије млевено. Ако нисте сигурни ставите пола оштрог а пола глатког брашна. Са том мером ће сигурно да успе сваки рецепт.
Фото Shutterstock
Када да користите оштро брашно:
* када правите њоке
* када правите колаче од дизаног теста, њоке,
* када похујете
* за принцес крофне
* за еклере
* за згрушњавање јела
* за палачинке
Када да користите глатко брашно:
* када месите хлеб
* за све врсте пецива
* када правите крофне
* за мафине
* за припрему тестенине
(Trpeza)
Препоручујемо
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)