РЕШАВАМО НЕДОУМИЦУ: Да ли да користите оштро или глатко брашно за припрему јела?
ЕВО како да знате када се користи које брашно или примените следећи трик. Уз њега ће вам проверено бити савршено јело.

Фото Shutterstock
Оштро или глатко брашно?
Постоје минималне разлике између ове две врсте брашна, које ипак могу доста да утичу на јело које правите, и његов укус. Оштро брашно је грубље структуре јер није темељно самлевено, док је глатко брашно финије млевено. Ако нисте сигурни ставите пола оштрог а пола глатког брашна. Са том мером ће сигурно да успе сваки рецепт.

Фото Shutterstock
Када да користите оштро брашно:
* када правите њоке
* када правите колаче од дизаног теста, њоке,
* када похујете
* за принцес крофне
* за еклере
* за згрушњавање јела
* за палачинке
Када да користите глатко брашно:
* када месите хлеб
* за све врсте пецива
* када правите крофне
* за мафине
* за припрему тестенине
(Trpeza)
Препоручујемо

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

"ДЕФИНИТИВНО КРАЈ!" Верица и Вељко саопштили коначну одлуку
МОДНА креаторка Верица Ракочевић недавно је прославила 40 година успешног рада.
17. 06. 2025. у 17:39
Коментари (0)