ХИТ, ХИТ, ХИТ! Папарделе у млечном сосу од јаја
ПРИДРУЖИТЕ се многобројнима који су сами почели да месе тестенину! Није тешко, а укус се не може поредити са куповном тестенином, и заволећете сигурно укус једноставног соса.
Састојци:
ЗА ТЕСТО:
* брашно, 300 г
* со,1 кашичица
ЗА СОС:
* млеко, 1 л
* јогурт, 250 мл
* кајмак, 100 г
* уље, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* суви биљни зачин, по укусу
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
Припрема:
- На радну површину сипајте брашно, прстима обликујте удубљење у средини, и ту ставите со и разбијте јаја. Прстима помешајте јаја и брашно, добро сједините састојке тако што ћете месити тесто длановима окрећући тесто у смеру казаљке на сату.
- Кад тесто постане глатко и еластично, направите куглу и оставите тесто да се одмори десетак минута, па поново месите длановима. Поделите тесто ножем на делове, а онда на побрашњеној површини оклагијом или машиницом за тестенину растањите траке на дебљину једног милиметра. Ако широке таљателе, папарделе, правите ручно, онда траке добро поспите брашном, уролајте их и ножем сеците на шире траке, а потом их растресите по побрашњеној крпи. Сушите их пола сата пре кувања.
- Потопите тестенину у млеко и оставите да стоје 20 минута, а затим загрејте на тихој ватри и кувајте мешајући да омекшају.
- Одвојено улупајте јаја, додајте уље, јогурт и омекшали кајмак, па посолите и побиберите.
Све убаците у врућу тестенину коју сте склонили с ватре и добро промешајте. По потреби додајте суви биљни зачин и послужите посуто италијанском мешавином зачина. Ову тестенину можете кратко да запечете у рерни.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКА РАПСОДИЈА КОЈУ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Мексичке кесадиље, прави рај за непца
07. 02. 2024. у 10:13
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове
Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.
14. 05. 2024. у 10:00
ВЕЛИКИ ЈУРИШ НА ХАРКОВ: Почело ослобађање важног места - "Руске трупе самоуверено иду напред" (МАПА)
РУСКЕ трупе почеле су ослобађање места Липци у Харковској области, рекао је на Првом каналу шеф регионалне администрације Виталиј Ганчев.
16. 05. 2024. у 15:53
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (0)