СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица
НАЈЗДРАВИЈА и најукуснија грицкалица... Уз ову хрскаву леблебију нећете ни помислити на чипс, димове или кокице, уштедећете новац и припремити ужину по свом укусу.

Фото Printscreen/YouTube/Minimalist Baker
Наравно, можете користити много сувих и свежих зачина - у зависности од ваших преференција. У рецепту смо споменули чили и црвену паприку, али можете експериментисати и са другим зачинима, као што су сушени босиљак, мајчина душица, оригано... Имајте на уму да, осим као ужина, може да послужи и као додатак за крем супе и салате.
Потребно:
* 400 г конзерве леблебије
* 1 кашика маслиновог уља
* ½ кашичице соли
* ½ кашичице чили праха
* ½ кашичице црвене паприке
Припрема:
Загриј пећницу на 200 ступњева. Добро проциједи сланутак, а затим га испери водом.
Обриши га папирнатим убрусима и остави га још неколико минута са стране како би се у потпуности осушио. Распореди сланутак по папиру за печење, прелиј га маслиновим уљем и посоли. Пеци га 20 минута до пола сата и повремено протреси лим. Сланутак је печен кад је златне боје и хрскав извана, а мекан изнутра. Поспи га зачинима и промијешај. Послужи одмах!
Пријатно!
(Trpeza)

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

У ЈЕКУ ДАЧИНОГ РАЗВОДА: Огласила се Наташа Беквалац
ЋЕРКА певачице Наташе Беквалац и бившег ватерполисте Данила Икодиновића, Хана Икодиновић, недавно је напустила Србију и са мајком отишла у Мадрид, где ће се школовати.
16. 09. 2025. у 19:27
Коментари (0)