СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица

Novosti online

14. 01. 2024. у 15:00

НАЈЗДРАВИЈА и најукуснија грицкалица... Уз ову хрскаву леблебију нећете ни помислити на чипс, димове или кокице, уштедећете новац и припремити ужину по свом укусу.

СПРЕМА ОЧАС ПОСЛА , ХРСКАВО И ЗДРАВО: Леблебија ће постати ваша омлиљена грицкалица

Фото Printscreen/YouTube/Minimalist Baker

Наравно, можете користити много сувих и свежих зачина - у зависности од ваших преференција. У рецепту смо споменули чили и црвену паприку, али можете експериментисати и са другим зачинима, као што су сушени босиљак, мајчина душица, оригано... Имајте на уму да, осим као ужина, може да послужи и као додатак за крем супе и салате.

Потребно:


* 400 г конзерве леблебије
* 1 кашика маслиновог уља
* ½ кашичице соли
* ½ кашичице чили праха
* ½ кашичице црвене паприке

Припрема:

Загриј пећницу на 200 ступњева. Добро проциједи сланутак, а затим га испери водом.

Обриши га папирнатим убрусима и остави га још неколико минута са стране како би се у потпуности осушио. Распореди сланутак по папиру за печење, прелиј га маслиновим уљем и посоли.  Пеци га 20 минута до пола сата и повремено протреси лим. Сланутак је печен кад је златне боје и хрскав извана, а мекан изнутра. Поспи га зачинима и промијешај. Послужи одмах!

Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)