ТОП СПОЈ БЕЛОГ ЛУКА И СВЕЖЕГ БОСИЉКА: Ароматичне печурке печене у рерни

Novosti online

13. 01. 2024. у 07:00

КАО прилог уз свињско месо - послужите печене печурке са ароматичним зачинима.

ТОП СПОЈ БЕЛОГ ЛУКА И СВЕЖЕГ БОСИЉКА: Ароматичне печурке печене у рерни

Фото Shutterstock

Печурке су одличне јер од њих можете да припремате различита јела. Супер су као сос, али и као прилог. Ми вам доносимо најлакши рецепт за ароматичне печурке печене у рерни које се одлично слажу уз месо или рибу.

Потребно:

* 400 г шампињона

* 8-9 ченова белог лука (1 по печурки)
* 60 мл маслиновог уља
* 1/2 црног лука
* 2 кашичице оригана
* 10 г листова свежег босиљка 1 кашичица сушеног босиљка

Рецепт за печурке из рерне:

 Корак 1:

Припремите печурке:

Печурке немојте да перете, већ обришите убрусом или ножем скините горњи слој. Уклоните и стабљике.

 Корак 2:

Направите пуњење:

У блендер ставите стабљике печурака, бели лук, црни лук, оригано, босиља, со, бибер и сипајте маслиново уље. Све добро изблендирајте и напуните печурке.

 Корак 3:

Пеците печурке:

Поређајте печурке на плех и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 15 минута.

(StvarUkusa/Mondo) 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове