ЗА НАЈВИШЕ 20 МИНУТА НАПРАВИТЕ ПИЦУ: Биће преукусна, а што је најбоље од свега - спрема се у тигању
Уколико немате идеју за вечеру, сигурно ће вас одушевити овај једноставан рецепт за пицу из тигања. Уколико немате превише времена за припрему класичне пице, онда ће вас сигурно одушевити овај рецепт за италијански специјалитет који се пече у тигању. Кора је од лиснатог теста, што је одлично јер не морате да месите тесто и чекате да нарасте. Одлична је за вечеру на брзину када желите да изненадите своје укућане.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 300 г лиснатог теста
- 350 мл пасираног парадајза
- 200 г качкаваља
- 150 г шунке
- 1 кашичица оригана
- мало маслиновог уља
- со, бибер
Припрема:
Тесто мало развуците на папиру за печење и направите круг, па савијте ивице према унутра и обликујте рубове. Тигањ у коме ћете пећи пицу обложите папиром за печење. Покријте поклопцем и пеците подлогу на умереној ватри 10 минута. У међувремену парадајз сос зачините сољу, бибером, ориганом и маслиновим уљем. Тесто премажите припремљеним парадајз сосом, поређајте шунку и нарендан, вратите поклопац и наставите да печете још 10 минута. Када је пица готова поспите је са још мало оригана, сеците на парчиће и служите.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе
24. 08. 2023. у 10:52

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)