НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе

Novosti online

24. 08. 2023. у 10:52

УМЕСТО да купујете тесто за пицу у продавници, можете да направите домаће код куће и укус ће бити фантастичан.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТЕСТО ЗА ПИЦУ: Лако се прави, а још брже једе

Фото: Pixabay

Ево једноставног рецепта за тесто за пицу:

 

Састојци:

За тесто:

2 ½ шоље (око 300 грама) брашна

1 кашика сувог квасца

1 кашика шећера

1 кашика соли
1 супена кашика маслиновог уља
1 шоља топле воде (око 240 мл)

 

Упутство:

У малој чинији помешајте топлу воду, суви квасац и шећер. Оставите да одстоји 5-10 минута док се не створи пена на површини. То значи да је квасац активан и спреман за употребу.

 

Припрема теста

У већој чинији помешајте брашно и со. Додајте активирани квасац и маслиново уље. Почните мешати састојке кашиком док се не формира грудваста маса.

Пребаците тесто на чисту, благо побрашњену радну површину. Месите тесто 8-10 минута док не постане глатко и еластично. Додајте више брашна по потреби ако је тесто превише лепљиво.

Вратите тесто у чинију, премажите га мало маслиновим уљем и покријте крпом или фолијом. Оставите га да одстоји на топлом месту око 1 сат или док се не удвостручи у величини.

 

Обликовање пице

Премажите плех за пицу или тигањ за пицу маслиновим уљем и поспите га брашном. Пребаците тесто на плех и користите руке да га развучете у облику пице по жељи.

Покријте плех са тестом крпом и оставите да одстоји још 15-20 минута.

 

Печење

У међувремену, загрејте рерну на 220°C . Након другог дизања, додајте омиљени сос, сир и надев по избору на тесто.

Пеците пицу у унапред загрејаној рерни 12-15 минута, или док корица не постане златно смеђа, а сир се растопи и добије лепу златносмеђу боју.

Извадите пицу из рерне и оставите да се мало охлади пре сечења.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

ПО ОВОМЕ СТЕ ПОЗНАТИ У ЦЕЛОМ СВЕТУ: Бајага на "Роштиљади" признао да српски рок још увек живи

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!