ОД ЈЕДНЕ СМЕСЕ ШЕСТ ВРСТА ПОСНИХ КУГЛИЦА: Брзо и једноставно се праве, од намирница које већ имате у кући
ПОСНЕ куглице идеалан су избор за посну славску трпезу, а брзо и лако се праве.

Foto: Jutjub/Printskrin/Lako je kuvati
Састојци за 24 куглице средње величине
За основну смесу:
800г кромпира
кашичица соли или по укусу
бели лук у праху по укусу
млевени црни бибер по укусу
мања кесица посног мајонеза од 95 г
Куглице:
1. врста куглица - 50 г млевеног печеног кикирикија (мало у смесу, а остатак за ваљање)
3. врста куглица - у половину смесе број 2 додајемо пржени сунцокрет и ваљамо у сунцокрет
4. врста куглица - 50 г печеног сусама (мало у смесу, а остатак за ваљање)
5. врста куглица - у половину смесе број 4 додајемо кашику кечапа, а у сусам за ваљање мало млевене црвене паприке
6. врста куглица - око 30 г туцане зачинске црвене паприке мало у смесу, а остатак за ваљање
Припрема:
Кромпир огулити и ставити у воду, додати со и ставити да се кува. Након што је кромпир куван, извадити га из воде и испасирати. Додати зачине (со, бибер и лук у праху) и мајонез. Поделити смесу у шест посуда, на једнаке делове. Затим од сваког дела формирати лоптице и уваљати их у кикирики, крекере...
(Курир Стил)
Препоручујемо

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

У ЈЕКУ ДАЧИНОГ РАЗВОДА: Огласила се Наташа Беквалац
ЋЕРКА певачице Наташе Беквалац и бившег ватерполисте Данила Икодиновића, Хана Икодиновић, недавно је напустила Србију и са мајком отишла у Мадрид, где ће се школовати.
16. 09. 2025. у 19:27
Коментари (0)