УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Једноставан рецепт од само пар састојака
Када желите брз, лак и укусан оброк од неколико основних намирница, уштипци од тиквица су идеалан избор. Хрскави споља, меки изнутра и пуни свежине, одлично се слажу са јогуртом, павлаком или као лагана ужина уз салату.
ФОТО: Novosti
- 2 средње тиквице, рендане
- 2 јајета
- 1–2 чена белог лука, млевена
- со
- црни бибер
- Опционо, али препоручљиво: 1–2 кашике брашна или презли за бољу структуру
Упутство
Ставите рендане тиквице у чинију. Посолите и оставите 10 минута. Снажно исцедите што више воде.
У већoj чинији помешајте тиквице, јаја, бели лук, со и бибер. Ако је смеса превише влажна, додајте кашику брашна или презли.
Загрејте тигањ са мало уља. Кашиком сипајте мале порције и лагано их спљоштите. Пеците 3–4 минута са сваке стране, док не порумене.
Најбољи су топли, уз јогурт, павлаку или као лагано самостално јело.
Уживајте!
Препоручујемо
ПЕЧЕНА ЈАЈА СА ПЕСТОМ И ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Медитерански оброк за 20 минута
27. 11. 2025. у 17:00
ДОМАЋИ КОЛАЧ СА БОБИЧАСТИМ ВОЋЕМ: Мирис детињства на вашем столу
27. 11. 2025. у 15:00
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: "Новости" откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка
АНА Радовић (20) из Чајетине и њен пријатељ Александар Масалушић (37) погинули су у тешкој саобраћајној несрећи у Овчарско-кабларској клисури, када су се сурвали са пута Чачак-Пожега, а након несреће са Аниног телефона "ајфон" упућен је позив хитној помоћи, сазнају "Новости".
27. 11. 2025. у 14:19
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)