ДОМАЋИ РАЖАНИ ХЛЕБ: Домаћи и ароматичан
Мало шта може заменити укус и мирис домаћег хлеба. Ражани хлеб је богат, сочан и дуготрајан – остаје свеж више дана, а са сваким парчетом осећа се традиција и топлина домаће кухиње.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 500 гр раженог брашна од целог зрна (тип 2000)
- 300 мл топле воде
- 1 кесица сувог квасца (7 г) или 20 г свежег
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера или меда (за активирање квасца)
Припрема:
У чаши помешајте топлу воду, шећер/мед и квасац. Оставите 5–10 минута док се не појави пена. У чинији измешајте брашно и со. Додајте активирани квасац са водом. Замесите лепљиво тесто. Покријте тесто крпом и оставите 1 сат на топлом месту да удвостручи запремину. Премесите и обликујте векну. Ставите у калуп обложен папиром за печење. Загрејте рерну на 220 °C. Пеците 15 минута на тој температури, па смањите на 190 °C и пеците још 30 минута.
Уживајте!

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)