НЕОБИЧНЕ БРУСКЕТЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ: Кад се помеша италијанска и српска кухиња (РЕЦЕПТ)

Novosti online

17. 07. 2025. у 14:00

Када пожелите да на брзину припремите нешто укусно, а другачије, ове брускете су прави избор. Комбинација шунке, павлаке, мајонеза, шећерца и свежег парадајза уједначена је и укусна, а арома оригана даје посебну завршницу. Идеалне су за предјело, ужину или вечеру у друштву. Брзо се праве, а још брже нестају са стола!

НЕОБИЧНЕ БРУСКЕТЕ КОЈЕ СЕ ПАМТЕ: Кад се помеша италијанска и српска кухиња (РЕЦЕПТ)

ФОТО: Novosti

Брускете са павлаком, шунком и парадајзом

Састојци (за 4 особе):

1 багет или 8 парчића хлеба за тост

1/2 шоље шећерца (кукуруза, из конзерве или куваног)

3 кашике киселе павлаке

2 кашике мајонеза

150 г шунке, ситно сецкане

1 свеж парадајз, сецкан на коцкице

прстохват сувог оригана

со и бибер по укусу

маслиново уље (опционо)

Припрема:

У чинији измешајте шећерац, павлаку, мајонез, шунку и парадајз. Зачините сољу, бибером и ориганом.

По жељи, додајте неколико капи маслиновог уља.

Смесу нанесите на парчиће хлеба.

Пеците у рерни на 180°C око 5–7 минута, док се благо не запеку.

Послужите топло или хладно – одличне су у свакој варијанти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.

16. 07. 2025. у 14:33

Коментари (0)

ТЕСТАМЕНТ ЖАРКА ЛАУШЕВИЋА: Говори о њему више од било чега - знао је да је крај близу