ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално
Прави се лако, а прави је рај за непца.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 г батата
- 250 г шећера
- 120 г биљног уља
- 80 мл воде
- 2 јаја
- 220 г брашна
- кашичица прашка за пециво
- пола кашичице цимета
- 1/4 кашичице мускантног орашчића
- со
- 100 г ораха
Припрема:
Батат обмотајте фолијом и пеците на 230 степени, око сат времена, док не омекша. Онда га одмотајте и огулите. Ставите у посуду и згњечите, па оставите са стране. Рерну загрејте на 175 степени. У једној посуди умутите јаја са шећером. Затим, додајте уље и воду. Сједините. Засебно помешајте брашно, прашак за пециво, цимет, со и мускантни орашчић.Суве састојке сједините са мокрим, па додајте пире од батата. Умешајте и орахе. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците хлеб 70 до 80 минута, у рерни загрејаној на 175 степени. Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋИ СЕЉАЧКИ ХЛЕБ: По старом, провереном рецепту, биће мекан као душа
04. 04. 2025. у 07:00

ДА ЛИ СТЕ ПРОБАЛИ ХАЧАПУРИ: Традиционални грузијски хлеб са сиром
06. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ЗА САВРШЕН ПОЧЕТАК ДАНА: Домаћи хлеб од 3 састојка по рецепту Џејмија Оливера
18. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ОРИГИНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ТАИН: Српски војнички хлеб, дуготрајан је, не квари се брзо, а мекан као душа
11. 02. 2025. у 07:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)