КОУЛОУРАКИА: Слатке плетенице које Грци традиционално праве за Ускрс
Слатке плетенице са аромом поморанџе ћете просто обожвати.

Foto: Printskrin/instagram
Састојци:
- 250 гр маслаца,
- 200 гр шећера,
- 2 јаја,
- 1 кашичица ванил екстракта (или 1 кесица ванил шећера),
- 1 прашак за пециво,
- 500 гр брашна,
- рендана кора једне наранџе
Припрема:
Маслац истопите и умутите са шећером. Додајте јаја, рендану кору наранџе и све добро сједините. Постепено додајте брашно помешано са прашком за пециво и умесите. Тесто треба да буде мекано. Обликујте плетенице или спирале и пеците око 15-20 минута на 180°Ц.
Посна верзија:
Уместо маслаца користите уље, додајте сок од цеђење наранџе уместо јаја и правите по истом поступку.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА БОСАНСКИ ЛОКУМ: Традиционална посластица која осваја срца (ВИДЕО)
22. 03. 2025. у 15:00

ПОСЛАСТИЦА КОЈА СЕ НЕ ПЕЧЕ: Солунске штанглице се просто топе у устима
19. 03. 2025. у 16:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)