ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику

Јована Васић

08. 03. 2025. у 12:30

Омиљени слаткиш великих гурмана идеална је завршница за посни ручак.

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  1/2 кг танких кора 
  •  600 г ораха
  •  150 г сувог грожђа
  •  600 г шећера 
  •  400 г шећера за прелив 
  •  уље и кисела вода за премазивање кора

Припрема:

 На дно великог плеха ставите три коре, сваку мало премажите претходно припремљеном мешавином уља и киселе воде. Филујте. Сваку наредну кору премазујте уљем и киселом водом, а млевеним орасима и сувим грожђем филујте сваку другу кору. Завршите са 3 коре.  Пре печења оштрим ножем колач пажљиво исеците на коцке и испеците га. Шећер и воду ставите да се кувају и крчкајте све док се шећер не растопи. Уколико волите, у прелив можете да додате и мало лимуна. Готовим сирупом прелијте печену питу и оставите је да га добро упије. Послужити хладну.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду