СВИ ЋЕ ИХ РАДО ЈЕСТИ: Ролнице од лиснатог теста и млевеног меса, идеалне за доручак, вечеру, па чак и ужину

Татјана Марковић

26. 08. 2024. у 07:00

РОЛНИЦЕ од лиснатог теста и млевеног меса су изврсне за вечеру или ужину, а гурмани ће их радо јести.

СВИ ЋЕ ИХ РАДО ЈЕСТИ: Ролнице од лиснатог теста и млевеног меса, идеалне за доручак, вечеру, па чак и ужину

Фото Shutterstock

Састојци:

230 г тиквица, очишћених

1 мали бели лук, пресечен на пола
230 г млевеног меса
220 г презли
30 г ситно сецканог першуна
2 кашике уља
1 кашика ситно нарендане лимунове коре
2 кашичице млевеног семена коморача
2 кашичице соли
2 кашичице бибера
2 кашичице белог лука у праху
2 кашичице млевене паприке
1 велико јаје
1 паковање замрзнутог лиснатог теста, одмрзните га.

Рецепт за брзинске ролнице од лиснатог теста и млевеног меса:

За ролнице од лиснатог теста прво нарендајте очишћене тиквице и бели лук на ситне рупице, у велику чинију. Додајте млевено свињско месо, презле, ситно сецкани першун, две кашике уља, ситно нарендану лимунову кору, кашичице семена коморача,со, бибер, бели лук у праху и млевену паприку. Умутити једно велико јаје у малој посуди, па одвојте две кашике јајета на страну. Додајте преостало јаје у мешавину меса и снажно мешајте док се све не сједини.

Фото Shutterstock

Одвијте листове одмрзнутог лиснатог теста. Ако користите паковање са само 1 листом теста, пресеците га по дужини и разваљајте сваку половину на лагано побрашњеној површини. На један лист кашиком ставите половину мешавине меса на око 2 цм од ивица теста. Умотајте тесто у облик кобасице, по дужини пецива. Пређите палцем дуж шава да бисте залепили ивице и један крај теста затворите. Ставите ролну шавом надоле, на плех обложен папиром за печење. Поновите поступак са преосталим листом теста и мешавином меса. Охладите, непокривено, најмање 30 минута до 2 сата у фрижидеру.

Ставите решетку у доњу трећину рерне и загрејати на 190°. Премажите ролне кобасице јајетом које сте одвојили. Ножем направите резове на врху теста. Сваку ролну исеците на 6 делова да добијете укупно 12. Равномерно поређајте на плех и пеците док се ролнице не надувају и не порумене, 30–40 минута. Смањите температуру рерне на 176° и наставите да печете док не порумени, 15-20 минута дуже. Сервирајте и уживајте.

(Ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО Захарова упутила мистериозну поруку Западу

"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".

01. 11. 2025. у 19:52

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

Коментари (0)

ЗАПАД У ШОКУ! Русија слави, ово је чекала од 2022!