ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ ГОТОВЕ ЗА 25 МИНУТА: Можете их пунити спанаћем, ајваром, или тиквицама

Novosti online

28. 03. 2024. у 07:00

СРПСКА трпеза не би се могла замислити без проје. Ово старинско јело можете припремити и у посној варијанти и то врло једноставно.

ПОСНЕ ПРОЈИЦЕ ГОТОВЕ ЗА 25 МИНУТА: Можете их пунити спанаћем, ајваром, или тиквицама

Фото: Shutterstock

Довољно је да помешате кукурузно и пшенично брашно, додате још неколико састојака и излијете смесу у калуп за мафине. У смесу за проју можете додати и ајвар, тиквице или спанаћ.

Састојци:

600 г кукурузног брашна

200 г пшеничног брашна
1 кашичица соли
1 кесица прашак за пециво
600 мл киселе воде
200 мл уља

Рецепт за посну проју:

У посуди помешајте просејано кукурузно и пшенично брашно, со, прашак за пециво, киселу воду и уље. По жељи у смесу можете додати ајвар, спанаћ, празилук или тиквице. Мутите док не добијете уједначену структуру, па тесто излијте у калуп за мафине. Пуните до 3/4 свако удубљење, па пеците посну проју на 180 °C око 20 минута. Када се мало охладе, извадите из калупа.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ОВО НИЈЕ ЛЕТОВАЛИШТЕ НЕГО РАЈ НА ЗЕМЉИ! Одлично је за породицу, а за децу је смештај гратис