НЕОДОЉИВО САВРШЕНСТВО УКУСА: Гибаница с пршутом, сланином и качкаваљем

Новости онлине

10. 03. 2024. у 07:00

Ову гибаницу која се припрема брзо и једноставно, можете послужити за доручак или вечеру.

НЕОДОЉИВО САВРШЕНСТВО УКУСА: Гибаница с пршутом, сланином и качкаваљем

Фото Shutterstock

Састојци:

500 г готових кора

Надев:

50г кечапа

100г пршуте
100г нарезане сланине
200г ренданог качкаваља

За премаз:

20мл уља

100мл киселе воде или јогурта
половина прашка за пециво
4 кашике гриза
2 јаја

Припрема:

Прво помешајте све састојке за премаз и поуљити плех. Потом ређати 2 коре, премазати премазом, па кечапом, затим још 2 коре ставити одозго, премазати премазом и кечапом, па посути качкаваљ.

Опет 2 коре додати, премаз преко и мало кечапа, а онда наређати сланину у један ред, а у други пршуту, па целу површину прекрити качкаваљем. По овом принципу ређати све док не потрошите све коре.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!