ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро

Novosti online

07. 03. 2024. у 07:00

ЗДРАВ и феноменалног укуса, правићете стално.

ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА, БИЋЕ СВЕЖ И НЕКОЛИКО ДАНА: Хлеб са чиа семенкама и ланом, као измишљен за савршено јутро

Фото Shutterstock

Састојци:

* 400 г интегралног брашна

* 150 г спелтиног брашна
* 100 г хељдиног брашна
* 2 кашике уља
* 600 мл воде
* 1 кашика чиа семена
* 2 кашике млевеног ланеног семена
* по 2 кашике семенки сунцокрета
* 1 кашика соли

 Додатно: 

* 1 кашика соде бикарбоне

* 1 кашика лимуновог сока

Припрема:

У једну посуду ставите интегрално, спелтино и хељдино брашно, додајте со, чиа семенке, семенке сусама, уље и 500 мл воде. Месите смесу варјачом, треба да буде житка.

Испашће течнија због желатинатости чиа семенки које упијају воду. Оставите смесу у фрижидеру пар сати па помешајте соду бикарбону и сок од лимуна.

Преручите смесу у плех обложен папиром за печење. Поспите сусамом. Пеците најмање 30 минута у рерни загрејаној на 200 до 220 степени.

Хлеб је печен када се буде одвајао од папира, извадите га из рерне, склоните папир и оставите да се охлади.

Сеците охлађен хлеб и служите. 👌

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

БРУКА! Ево шта је Никола Јокић доживео након што је са Денвером остао без шампионске титуле