ЦЕЛА КУЋА ЗАМИРИШЕ НА ФРАНЦУСКУ ПЕКАРУ: Супер меке кифлице са шунком и сиром, а спреме се зачас

Novosti online

03. 01. 2024. у 07:00

КО још не воли кад кућом замиришу кифлице? Кифлице од лиснатог теста са шунком и сиром увек су добар избор.

ЦЕЛА КУЋА ЗАМИРИШЕ НА ФРАНЦУСКУ ПЕКАРУ: Супер меке кифлице са шунком и сиром, а спреме се зачас

Фото Shutterstock

Неодољиве су у свакој варијанти – сланој или слаткој. Надева је тако много – можете их пунити поврћем и пилетином. За данас смо припремили бржи рецепт са лиснатим тестом.

Пуни се надевом од сецкане шунке и са першуном. Кифлице се пуне и незаобилазним сиром.

Припрема:

* 500 г лиснатог теста

* 150 г шунке
* 180 г тврдог сира
* 1 јаје
* 30 г путера
* 2 кашике сусама
* шака першуна

Рецепт за кифлице од лиснатог теста пуњене шунком и сиром:

Лиснато тесто за кифлице развуците оклагијом, па одсеците ивице тако да формирате круг пречника око 30 цм. Поделите круг на 6 једнаких делова који пролазе кроз центар. У међувремену, у другој посуди помешајте рендани тврди сир, исецкану шунку и першун.

Ставите кашику надева на најдебљи крај дела теста и умотајте. Пек-папиром обложите плех, па га онда подмажите путером. Премажите кифлице од лиснатог теста умућеним јајетом, па поспите сусамом. Пеците кифлице у претходно загрејаној рерни на 200°C око 20-25 минута.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове