НЕОДОЉИВО ХРСКАВО ТЕСТО ПУЊЕНО СИРОМ И СКУШОМ: Свечано предјело - слане принцес-крофне

Novosti online

22. 12. 2023. у 15:00

ЈАКО су укусне и декоративне, па ће улепшати сваки свечани сто. Уместо слатких предлажемо вам да направите и једнако укусне слане принцес-крофне са скушом.

НЕОДОЉИВО ХРСКАВО ТЕСТО ПУЊЕНО СИРОМ И СКУШОМ: Свечано предјело - слане принцес-крофне

Фото Jutjub/Printskrin

Принцес-крофне су чувена француска посластица која се једе у целом свету, а поред слатких, сада постоје и слане. Оне су одличан предлог за предјело на мрсним славама или за Нову годину. Слане принцес-крофне можете да напуните руском салатом, а предлажемо вам да испробате и ове са скушом и сиром.

Састојци:

За тесто:

* 200 мл воде

* 100 г путера
* 4 јајета
* 120 г брашна
* прстохват соли

За надев:

* 150 г сира

* 150 г скуша (у конзерви)
* 1 веза мирођије

Рецепт за слане принцес-крофне са скушом:

У шерпи помешајте воду, путер и со. Кувајте док не прокључа на средњој темепратури, па склоните са шпорета. Умешајте брашно и брзо сједините дрвеном варјачом, па вратите на шпорет. Кувајте још неких 2 минута, уз непрестано мешање. Сипајте у неку посуду, умутите, па постепено додајте јаја, све време мутећи. Сипајте тесто у шприц за колаче или у кесу за замрзивач, па исеците врх. Тесто истисните у плех обложен пек-папиром, са размаком. Треба да направите лоптице. Пеците принцес-крофне у загрејаној рерни на 180°C око 20-30 минута. Оставите да се кратко охладе у рерни коју сте мало отворили, а за то време направите надев. Помешајте бели сир по избору са сецканом скушом и мирођијом, па промешајте. Можете да користите рибу по избору. Исеците врх принцес-крофнама, па их напуните рибом и онда вратите врх.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове