ПРЕЛИВ ОД МЕДА ЗА САВРШЕН УКУС: Слана баклава са фета сиром
НЕОБИЧНА комбинација састојака ће свакога одушевити, слана баклава са фета сиром и медом се прави лако и брзо .
Некада се баклава служила само царевима и није знао свако да је направи. Ми вам доносимо сјајан рецпет за слану баклаву са фета сиром, медом и џемом. А нећете погрешити ако је послужите на слави или за празнике. Ову слану баклаву можете да напрвите и у посној верзији, само мрсне намирнице замените посним.
Потребно:
* 1 паковање кора за питу
* 200 г путера
* мало џема од смокви
* 3 кашике сецканог влашца
* 50 г кикирикија
* мед
Рецепт за слану баклаву са фета сиром:
Коре ређајте једну на другу и онда пресиците на пола. Једну половину вратите у кесу, а другу ћете користити. Сваку кору премажите истопљеним путером, сем последње. Последњу кору премажите џемом, па поспите сецканим кикирикијем, влашцем, па посолите и побиберите. Поређајте фету по дужини, али само на ивицу и уролајте. Исеците на мање парчиће и поређајте у калуп за мафине који сте претходно премазали истопљеним путером. Слану баклаву опет премажите истопљеним путером. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута. Врућу слану баклаву прелијте медом док је врућа.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)