ПРЕЛИВ ОД МЕДА ЗА САВРШЕН УКУС: Слана баклава са фета сиром
НЕОБИЧНА комбинација састојака ће свакога одушевити, слана баклава са фета сиром и медом се прави лако и брзо .

Фото Shutterstock
Некада се баклава служила само царевима и није знао свако да је направи. Ми вам доносимо сјајан рецпет за слану баклаву са фета сиром, медом и џемом. А нећете погрешити ако је послужите на слави или за празнике. Ову слану баклаву можете да напрвите и у посној верзији, само мрсне намирнице замените посним.
Потребно:
* 1 паковање кора за питу
* 230 г фета сира
* 200 г путера
* мало џема од смокви
* 3 кашике сецканог влашца
* 50 г кикирикија
* мед
Рецепт за слану баклаву са фета сиром:
Коре ређајте једну на другу и онда пресиците на пола. Једну половину вратите у кесу, а другу ћете користити. Сваку кору премажите истопљеним путером, сем последње. Последњу кору премажите џемом, па поспите сецканим кикирикијем, влашцем, па посолите и побиберите. Поређајте фету по дужини, али само на ивицу и уролајте. Исеците на мање парчиће и поређајте у калуп за мафине који сте претходно премазали истопљеним путером. Слану баклаву опет премажите истопљеним путером. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута. Врућу слану баклаву прелијте медом док је врућа.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)