СИЈА СЕ КАО ДУКАТ, НЕМА КОМЕ НИЈЕ УСПЕЛА: Памук погача
НА једноставан начин преукусна домаћа погача. Мекано тесто загрејаће вам душу и тело, а улепшаче изгледом сваку трпезу.

Фото Pixabay free images
Потребно је:
* 200 мл киселе воде
* 200 мл млека
* 200 мл уља
* 1 кашичица шећера
* 2 кашичице соли
* 25 г свежег квасца
* 700 г брашна
За премазивање:
* 1 жуманце
* 1 кашика уља
* 1 кашика млека
Припрема:
Квасац измрвите у посуди па додајте шећер и топло млеко, па промешајте. Када се квасац активира за неких 10 минута сипајте киселу воду, уље, просејано брашно и со. Умесите тесто. Покријте и оставите да надође. Поделите квасац на 2 једнака дела. Један део развуците у круг, а затим исеците 16 троуглова. Уролајте троуглове у кифлице и поређајте у тепсију, обложену пек папиром. На средину тепсије поређајте кифлице у круг. Од друге половине теста одвојите 150 г,а преостало тесто развуците у круг. Исеците 8 троуглова и уролајте кифлице. Сваку пресеците по средини и ту пресечени део ређајте уз обод. Сада цела тепсија треба да буде обложена кифлицама, а у средину где је шупљина ставите оно тесто које сте одвојили са стране, али прво га обликујте у круг. Умутите жуманце са млеком и уљем, па премажите погачу. Можете да поспете семенкама, ако желите. Пеците у загрејаној рерни на 170°Ц око 40 минута. На половини печења ако вам делује да ће да изгори ставите пек папир и наставите да печете.
Пријатно !
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан
29. 11. 2023. у 13:53

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)