СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А ГОТОВЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Само три састојка, "лење" лепиње

Novosti online

29. 11. 2023. у 15:49

ОД три састојка која сви имају код куће направите савршено укусне лепиње. Можете да их служите са намазима за доручак.

СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А ГОТОВЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Само три састојка, лење лепиње

Фото Pixabay free images

Ако нисте били до пекаре по свеж хлеб или пециво, не брините. Код куће на брзину можете да направите најлепше лепиње и то само од три састојка. Овде је главни састојак самоподижуће брашно које можете да направите код куће од два састојка и за пет минута. Све остало имате код куће, а свеже и вруће лепиње ће бити готове за мање од пола сата.

Уживајте!

Састојци:

* 6 кашика мајонеза

* 240 г самоподижућег брашна
* 240 мл млека

Припрема:

У посуди помешајте брашно, млеко и мајонез. Умесите тесто и поделите на једнаке делове. Обликујуте лоптице и мало спљоштите рукама како бисте обликовали лепиње. Поређајте у плех који сте премазали уљем и пеците лепиње у загрејаној рерни на 200°C око 15-20 минута.

(StvarUkusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ СИРСКОГ НАКОН ИЗЈАВА ПУТИНА: Отвара се нови фронт, чекају нас тешке битке

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ СИРСКОГ НАКОН ИЗЈАВА ПУТИНА: Отвара се нови фронт, чекају нас тешке битке

ВРХОВНИ командант Оружаних снага Украјине Александар Сирски данас је упозорио на предстојеће ''тешке битке'' на новом ратном фронту у Харковској области, након изјава руског председника Владимира Путина да Москва ствара ''тампон зону'' у тој регији.

17. 05. 2024. у 15:31

Коментари (0)

ОМИЉЕНА ДЕСТИНАЦИЈА СРБА: Како и за колико пара да посетите ово острво