КРОМПИР ПИТА-ПОГАЧА: Никад ништа укусније и кремастије нећете пробати од овог предивног оброка
Јело као ниједно до сада: кромпир пита-погача је чисто гурманско искуство које морате да пробате.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци за тесто:
- 1 јаје
- 200 мл млека
- 20 г квасаца
- 400 г брашна
- 50-100 г маслаца
Потребно за фил:
- 1кг куваног кромпира
- 50-100 г маслаца
- 100 мл млека,
- со по укусу
Потребни састојци за други фил:
- 200 г рендане моцареле
- За премазивање: уље и 1 јаје
Припрема: Умесите тесто од јаја, млека, квасца, брашна и маслаца. Тесто оставите да нарасте.
За то време обарите килограм кромпира. У кромпир додајте со и маслац и млеко. Направите пире.
Тесто развуците у тепсију, преко њега ставите пире од кромпира, а онда и рендану моцарелу. Преклопите са другим делом теста, па премажите са јајетом. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса.
Препоручујемо

СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00

ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

БЕСНОСЛОВНА ЦИФРА - ХРВАТИ "НАВАЛИЛИ": Колико ће Томпсон зарадити од концерта на загребачком хиподрому?
ХРВАТСКИ певач је у промет пустио 19.000 комада одеће, који су разграбљени у рекордном року. Према неким изворима, од концерта ће укупно зарадити 20 милиона евра
15. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)