ТРАДИЦИОНАЛНА СРПСКА ГИБАНИЦА: Рецепт за најбољу врсту пите која се слаже у слојевима и просто топи у устима
Доносимо вам рецепт за најбољу гибаницу, толико је укусна, прсте да полижете!
Фото:Јутјуб/Принтскрин
Српска гибаница је врста пите која се слаже у слојевима, надев је од сира, а залива се мешавином јогурта, јаја, уља, воде и соли. Послужује се у свим могућим приликама, од доручка и вечере, преко предјела на разним слављима, па чак и пикника.
Сир који се користи је тврди стари крављи сир, јер је он мастан и слан и самим тим је пита укуснија и лепша. Навикли смо некако на ситни сир, али вам стварно препоручујемо да направите са старим. Одлична је и са фета сиром уколико не нађете стари крављи.
- 1 кг кора за пите
- 500 г старог сланог сира
- 2 кашичице соли
- 200 мл уља
- 8 целих јаја
- 200 мл воде
- 500 мл јогурта
ПРИПРЕМА:
Укључити рерну на 200 степени да се загреје. Поделити коре на шест делова. Поделити сир на пет делова.
Подмазати велики плех и послагати први део кора једну на другу и сваку премазати са мало уља. На задњу кору ставити комадиће сира. Тако радити до краја са корама и сиром.
Препоручујемо
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)