НЕЗВАНИЧНИ КУЛИНАРСКИ БРЕНД ВРАЊА: Пита самса са белим луком
ТАКОЗВАНА празна пита, чија се тајна крије у јединственом преливу, спрема се од три састојка и незванични је кулинасрки бренд Врања.
Фото: Ј.С.
Некада су се као и за све пите развијале коре, али због начина живота данас је самса добила свој "инстант" облик и најчешће се спрема са "готовим" корама.
Фото: Ј.С.
Иако се ова пита спремала од празних кора, са преливом од белог лика ипак кроз време она је обогаћена са још пар састојака, ами са вама делимо најчешћи рецепт домаћица из Врања.
Три јаја умутити са чашом јогурта и шољицом уља. Издвојити 3 коре из паковања. Сваку кору мазати смесом, а на трећу измрвити сир преко премаза.
Увити у ролат и исећи на парчиће пре печења. Након што се коре увију, готову питу оставити на собој температури двадесетак минута.
Затим је ставити у врућу пећницу и пећи док не порумени. Извући из рерне и премазати је помешаним киселим млеком и белим луком. Након тога вратити у рерну и пећи још десетак минута.
Препоручујемо
ПОСНИ ХЕЉДИНИ УШТИПЦИ: Здрави, укусни и једноставни за припрему!
25. 12. 2025. у 07:00
БУГАРСКЕ РУЖИЦЕ: Нежне, слатке и неодољиве - Колач који ћете обожавати!
24. 12. 2025. у 17:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)