ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
ОВА УКУСНА слана грицкалица измамиће осмехе на лицу ваших пријатеља кад открију да је у сваком штапићу само - биљни зачин.
Нема особе која не воли када се поподне опусти на каучу уз добар филм или утакмицу, са укусним грицкалицама у рукама.
Индустријске грицкалице са собом доносе много масти и велику количну калорија. Домаће грицкалице, са друге стране, много су здравије и у зависности од комбинације зачина, могу се конзумирати и у време поста и строгих дијета.
Можда ће вам у почетку деловати необично, али у питању су заправо сјајне комбинације укуса.
Домаће грицкалице - састојци:
* 600 грама брашна
* 200 милилитара уља
* 300 милилитара киселе воде (или 300 милилитара вруће воде)
* пола кесице прашка за пециво
* со
* биљни зачин (зачин "Ц")
* оригано
* алева паприка
Домаће грицкалице - припрема:
Размутити квасац у киселој води и оставити да одстоји 10 минута, да квасац надође. Сипати прашак за пециво, уље и мешати кашиком уз лагано додавање брашна.
Када се умути тесто, развући оклагијом и формирати коре дебљине око 1 центиметар. Не треба да надође тесто.
Посути биљни зачин, оригано и алеву паприку, по кашичицу Мало утапкати, утрљати зачине у тесто. Резати штапиће, савијати и пећи.
Пећи у рерни на 180 степени док штапићи не порумене.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:21 >> 07:28
ПИТА ОД СПАНАЋА ЗА ПРЕДЈЕЛО: Једноставно и укусно јело од готових кора
29. 01. 2023. у 16:20
МИНИ-ПИЦЕ ГОТОВЕ ЗА ПОЛА САТА: Брзо јело из рерне као предлог за вечеру (РЕЦЕПТ)
27. 01. 2023. у 13:37
ВЕЛИКИ РАСКОЛ ОКО УКРАЈИНЕ: Макрон и Шолц први пут одбили Вашингтон - "Можда смо глупи, али нисмо толико"
ДОШЛО је до великог раскола између влада САД и Европе око плана за обезбеђивање огромног кредита од 50 милијарди долара за Украјину уочи самита Г7 у Италији, пише бриселски Политико.
12. 06. 2024. у 20:30
ТОРНАДО ПОГОДИО СРБИЈУ: Олујно невреме са грмљавином опустошило ове крајеве земље (ВИДЕО)
СРБИЈА је данас била на удару грмљавинских процеса са пљусковима. У деловима земље забележене су и грмљавинске олује. Олује са градом погодиле су шире подручје Пожеге и Чачка.
12. 06. 2024. у 20:25
ДАО ОТКАЗ У "ГРАНДУ": Раду сам избацио, а Поповић ме питао "Шта глумиш?" Једном су ме батинаши чекали...
ГОРАН Чомор омиљен је међу публиком па и познат по свом оштром језику, те се не исплати стати му на жуљ.
11. 06. 2024. у 16:49
Коментари (1)