ПАЛАЧИНКЕ СА ПИЛЕЋИМ МЕСОМ: Можете их и поховати
Палачинке припремите и испеците према уобичајеном рецепту. На мало уља пропржите лук и љуту папричицу (може и бели лук), додајте насецкане шампињоне, промешајте, посолите, па додајте зачине. Динстајте, уз доливање воде по потреби.
Пред крај додајте пилетину коју сте претходно скували. На палачинке распоредите по 2-3 кашике смесе (у једном реду), па их смотајте као сарму (прво увијте крајеве ка унутра, па онда заролајте палачинке). Похујте их на уобичајени начин - прво их уваљајте у брашно, затим у умућена јаја, па у презле. Пржите на врелом уљу док не добију фину боју. Вадите их на папринате убрусе да упију вишак масноће.
Потребно је:
- 3 комада пилећих прса
- 300 г очишћених шампињона
- 1 главица црног лука
- 1 љута папричица
- мешавина зачина (першун, мајчина душица, оригано, нана)
- со
- 6-8 палачинки (направите их као што то уобичајено радите)
За поховање:
- брашно
- 4 јајета
- презле
- уље за пржење
Препоручујемо
ШТА ЈЕ РУСКИ ПЛАН “Н”: Украјина би могла да остане без неколико важних области уколико Москва успе (ВИДЕО)
ЊИХОВ примарни циљ је заштита руских пограничних региона, као што је Белгород, али секундарни циљеви су заузимање Харкова, Сумија и Дњепропетровска.
26. 04. 2024. у 20:00 >> 07:55
ОВО ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ У НИШУ НЕУТРАЛИСАО ТОНУ ТЕШКУ АВИО-БОМБУ СА 430 КГ ЕКСПЛОЗИВА: То исто је радио 2011. у Крагујевцу и 2013. на Дорћолу
АКО игде постоји "вага" за мерење снаге људског духа, колико ли би на њеној скали тежила она коју има деминер Михаило Маринковић (48), из Панчева, припадник Сектора за ванредне ситуације МУП Србије? Колико би на њен тас стало његове одважности, сталожености, потпуне концентрације..., у тренутку док је, минуле недеље у Нишу, сам прилазио неексплодираној авио-бомби тешкој 1.000 килограма која носи 430 килограма експлозива, заосталој из НАТО агресије?
27. 04. 2024. у 07:00
ЉУДИ СЕ ЧУДЕ: Жика прима ОГРОМНУ пензију - "службеник три пута проверавао, није могао да верује"
"ТАЈНА је у томе што је мене покојни Александар Тијанић научио да то тако радим..."
26. 04. 2024. у 22:32
Коментари (0)