РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла
Класични рецепт, без јаја или млека, добија се танко и лагано тесто. Кнедле или гомбоце су многима омиљена посластица из детињства која подсећа на бакину кухињу.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Bokina kuhinja
Састојци:
- 800г кромпира
- 400г брашна
- 200г гриза
- 20ак шљива
- кашичица соли
- 50-100г шећера за посипање
Припрема:
Скувајте кромпир са кашичицом соли. Испасирајте их у пире и сачекати да се потпуно охлади. Онда полако додајте брашна док се не добије меко тесто које се не лепи. Развуците тесто и сеците на квадратиће довољно велике да у њих увијете шљиву. На сваки квадратић ставите шљиву (без коштице), увијте је у тесто и направите куглицу.
Кувајте кнедле у посољеној води. Куване су када испливају на површину. Оперите их у хладној води. Пропржите гриз са мало уља док не добије златну боју. Додати кнедле и уваљати их у гриз. Пријатно!
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАТКЕ СУСАМ КУГЛИЦЕ: Овакав рецепт још нисте пробали
03. 03. 2025. у 16:00Jована Васић

ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста
04. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ПОСНЕ БАНАНА КУГЛИЦЕ: Неодољива посластица од само три састојка
03. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за "оригиналом", праве се врло лако и изузетно су укусни
02. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)