НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА "ЛУДО ТЕСТО": Од ког можете да правите све врсте пецива
Рецепт за "лудо тесто" је лако упамтити, прави се врло једноставно, те успева и неискусним домаћицама.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Cookrate - Dough Recipes
Може да вам траје недељу дана, остаје невероватно свеже. Даме које су га испорбале, одушевљене су резултатом и истичу да је укус пецива изванредан. Рецепт за тесто од којег можете правити кифлице, погаче, лепињице, подлоге за пицу, ма шта год замислите!
Састојци:
- килограм брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 кашика соли
- 1 дл уља
- 4 дл јогурта
- 2,5 дл млека
- 1 свежа коцкица квасца
- 2 супене кашике шећера
- 2 јаја
Припрема:
У топло млеко сипајте мало шећера, квасац, 2 кашике брашна. Промешајте тако да се истопи шећер да би се брже подигао квасац. Пожељно је да у просторији буде топло да би се брже постигла жељена реакција.
У другој посуди помешати преостале састојке. Кад је квасац довољно надошао сипати га у средину брашна. Замесити тесто да буде глатко. Ако се лепи за руке додајте још мало брашна.
Потом ставите тесто у кесу, а пре тога ја мало поуљуте или побрашњавите, како се не би залепило. Веома је важно да сав ваздух истиснете из кесе, а затим тесто ставите у фрижидер, где га можете чувати, чак, 7 дана!
Када желите нешто од њега да правите, извадите га мало раније на топло место да крене - бар сат времена, а што је дуже, то је боље.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БРЗИ УШТИПЦИ СА ПРАШКОМ ЗА ПЕЦИВО: Једите их уз сир, кајмак или домаћи џем
10. 06. 2024. у 12:23

РЕЦЕПТ НАШИХ БАКА: Мекике пуњене сиром - идеалне за доручак, ужину, или вечеру
30. 05. 2024. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)