БРЗ И ЛАГАН ДЕСЕРТ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДО ВРАЋАМО: Сутлијаш, омиљена посластица која подсећа на детињство

Новости онлине

13. 11. 2024. у 19:30

Рецепт за омиљени десерт свих генерација.

БРЗ И ЛАГАН ДЕСЕРТ КОЈЕМ СЕ СВИ РАДО ВРАЋАМО: Сутлијаш, омиљена посластица која подсећа на детињство

Фото Shutterstock

Састојци:

  • пиринач 1 чаша (од 2 дл)
  • вода 2 чаше (од 2 дл)
  • млеко 4 чаше (од 2 дл)
  • шећер 6 кашика
  • ванилин шећер 2 кесице
  • цимет 1 кесица

Припрема:

Пиринач очистити, опрати, налити водом и ставити да се кува уз непрекидно мешање. Кувати на најнижој температури. Када вода скроз уври сипати једну чашу млека. Када ово млеко уври, сипати другу чашу млека и ставити шећер. Повремено промешати и када уври додати још две чаше млека. Укувати до жељене густине. Пред крај кувања додати ванилин шећер. Топло сипати у чиније и посути циметом.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.

20. 12. 2025. у 08:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду