ТРАДИЦИОНАЛНА ГИБАНИЦА: Уживаћете у сваком залогају, према рецепту наших бака
Сочна пита распаметиће и оне избирљиве.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 500 г кора за питу
- 4 јајета
- 1/2 л јогурта
- 2 дл уља
- 2 дл киселе воде
- 1 кашичица соли
- 1 кесица прашка за пециво
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди умутите јаја, јогурт, уље, киселу воду, со и прашак за пециво. Одвојте коре па једну ставите у подмазан плех, другу оставите са стране за прекривање гибанице. Одвојте 1 дл од умућене смесе. Преостале коре згужвајте у смесу па поређајте у плех. Онда прекријте остављеном кором па је премажите остављеним филом. Пеците гибаницу док не порумени, у рерни загрејаној на 200 степени.
(trpeza)
Препоручујемо

СЛАСНИ БУРЕК СА КРОМПИРОМ: Савршен спој хрскавих кора и сочног фила
21. 09. 2024. у 08:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ СА ЛУКОМ: Супер једноставна, а невероватно укусна
04. 11. 2024. у 13:18

НАЈЗДРАВИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК: Проја са блитвом, увек се тражи парче више
03. 11. 2024. у 07:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ПОРЕКЛО ИЛИЋА - ПОД ИСТРАГОМ: Унајмљен човек из Љига, умешана и црква "Хоћу да знам ко сам и шта сам"
ФОЛК певач Мирослав Илић недавно је говорио о свом пореклу и открио због чега није желео да се о његовом животу сними филм.
24. 08. 2025. у 11:31
Коментари (0)