СОК ОД КУПИНА БЕЗ КУВАЊА: За сладак предах од упорне врућине
Идеално је време да се освежимо укусним напицима. Рецепт за сок од купина ће вас одмах освојити, а пошто се не кува, постаће вам омиљени напитак јер не морате да будете поред топлог шпорета.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кг купина
- 2 кг шећера
- 2 л воде
- 2 кесице лимунтуса
Припрема:
Купине оперите и направите једнаку сразмеру воћа и воде. То може бити онолико колико желите. Када спремите воће, изгњечите га и додајте лимунтус, па оставите да преноћи.
Ујутру процедите купине па додајте шећер, добро промешајте, те оставите још један дан да се шећер отопи. Слободно можете повремено промешати, таман да видите колико се шећер отопио.
Сутрадан је сируп готов и спреман да се сипа у стерилисане флаше. Држите на тамном и хладном месту, а по отварању флаше, држите је у фрижидеру.
Препоручујемо

СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00

УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода
21. 05. 2024. у 08:00

КАШАСТИ СОК ОД КРУШКЕ БЕЗ ШЕЋЕРА: Здрав и укусан напитак богат витаминима
15. 03. 2024. у 12:01

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

НЕМА КАМЕРА, РАДАРА, НИ ПОЛИЦИЈЕ: У Србији уведен НОВ НАЧИН мерења брзине - казне стижу на кућну адресу
СИСТЕМ који фунционише потпуно аутоматски.
03. 07. 2025. у 19:09
Коментари (0)