ПРАВА БАКИНА ПОСЛАСТИЦА : Шненокле на старински начин, посластица која нас увек враћа у детињство

Новости онлине

16. 04. 2024. у 15:00

Свиленкасти крем у комбинацији са кнедлицама од беланаца је празник за непца.

ПРАВА БАКИНА ПОСЛАСТИЦА : Шненокле на старински начин, посластица која нас увек враћа у детињство

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • литар млека
  • 5 јаја
  • 7 кашика шећера
  • 2 кашике брашна
  • кесица ванилин шећера

Припрема:

Разлупајте јаја, па одвојите беланца од жуманаца. Беланца умутите миксером у чврст снег, а жуманца оставите са стране.

У шерпу са дебљим дном сипајте млеко, па укључите ринглу на средњу јачину. Кад млеко почне да струји, смањите јачину рингле, супеном кашиком вадите кнедлице од беланаца и на кратко их прокувајте у млеку. Вадите их решеткастом кашиком у посуде у које ћете касније сипати крем.

У жуманца додајте шећер, брашно, мало млека и ванилин шећер, па све добро сједините тако да нема грудвица. Ову смесу сипајте у млеко које већ стоји на рингли и кувајте на тихој ватри док не добијете мало гушћи крем.

Жути крем прелијте преко кнедлица од беланаца и оставите да се посластица добро охлади.

За оне који воле мало калоричније слаткише, пре него што спустите кнедлице од беланаца у посуде додајте изломљен кекс по жељи, а онда преко кнедлица сипајте жути крем.

Такође, по жељи, у шненокле можете да додате сезонско воће.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)